Sökmotorer och jämförelsesajter viktigaste källan innan köp

statistik-ehandel-stor

Få saker har revolutionerat konsumenters köpbeteende på samma sätt som internet. Att kunna köpa vad som helst, när som helst, och hitta information och recensioner om produkter och varor direkt i mobilen, har gjort att köpet börjar långt innan man kliver in i butiken eller på den utvalda e-handelssajten.
Visste du att 49 procent använder sin mobiltelefon ofta för att jämföra priser och söka information om varor de är intresserade av? 82 procent anser att sökmotorer som Google är en viktig källa vid research inför köp och 68 procent anser att jämförelsesajter är viktiga källor inför köp. Detta framgår av rapporten E-barometern 2015.

Vi har under det senaste året lanserat vårt Sök, utforska och jämföra som gör Dabas till Sveriges jämförelsesajt för livsmedel. Även kategorier och produktblad är sökmotoroptimerade med Friendly URLs, som hjälper artiklar i Dabas att komma högt upp i sökresultaten i Google och andra sökmotorer.