Så skapar du ditt företags Newsroom

Denna guide visar hur du snabbt skapar ett Newsroom i Dabas för ert företag. Newsroom är företagets egna sida där ni kan visa upp era produkter, era nyheter och pressreleaser och beskriva ert arbete med hållbarhet, miljö och socialt ansvar. Det finns även möjlighet att koppla samman Dabas med era övriga kanaler och sociala medier som Instagram och Youtube.

1. Gå in på Mina Sidor och välj Mitt Newsroom

2. Koppla på ert Nyhetsflöde

Nu är ni inne på redigeringssidan för ert Newsroom. Här har ni möjlighet att lägga till era företagsnyheter genom att länka in ett RSS-flöde samt ange en profilfärg för ert företag. Nyhetsflöden kan komma från er egen webbplats eller nyhetstjänster som MyNewsdesk eller Cision.

3. Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar

Här har ni möjlighet att berätta hur ert företag arbetar med Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar.
Tryck på Svara på frågorna för att göra det. Då kommer en dialogruta upp där ni kan beskriva ert arbete. Här rekommenderar vi att man skriver in en lagom lång text, och länkar vidare för att låta användare läsa mer. Alla dialogrutor fungerar på samma sätt som i det första exemplet med att lägga till ett nyhetsflöde.

4. Visa filmer från Youtube

Här har ni möjlighet att länka in ert företags Youtubekanal eller enstaka Youtubefilmer.
Tryck på + Lägg till Youtube-flöde. Då kommer en dialogruta att visas där ni kan skriva in er information.

5. Visa bilder från Instagram

Här har ni möjlighet att länka in och visa upp bilder från ert företags Instagram-konto.
Tryck på + Lägg till Instagramflöde. Då kommer en dialogruta att visas där ni kan skriva in ert konto.

6. Profilera rätt kontaktpersoner

Här har ni möjlighet att länka in ert företags kontaktpersoner. Det kan vara personer som är ansvariga för försäljning och marknad.
Tryck på + Lägg till kontaktpersoner. Då kommer en dialogruta att visas där ni kan skriva in er information. Det finns möjlighet att ladda upp bild på personen. Det går att lägga till en eller flera personer. Om ni vill lägga till flera personer upprepar ni bara proceduren.

7. Skapa en kort företagspresentation

Här har ni möjlighet att skriva in en kort företagsbeskrivning.
Tryck på + Lägg till beskrivning. Då kommer följande dialogruta att visas där ni kan skriva in er information. Avsluta med att spara.

8. Klart!

Nu har ni skapat ert Newsroom. Resultatet är en hel sida fylld med information om företaget. Ert nya Newsroom har fått en sökmotorvänlig URL på följande sätt www.dabas.com/företaget.
Vill du se några inspirerande exempel på Newsroom? Titta här!
Lantmännen Cerealia, Fazer, Delicato och Risenta som skapat fantastiska nyhetsrum.