Kraftig ökning för fastfood 2016

Taggar: ,

Fastfood ökade kraftigt inom restaurangnäringen 2016 enligt den årliga Delfi Fastfoodguide, som nu är färdigställd. Den totala ökningen blev 6,7 procent medan den kedjerelaterade delen steg med 7,2 procent. Flera viktiga orsaker ligger bakom ökningarna. Hamburgerboomen, starka nytillkomna aktörer, kaféer och coffee shops samt utvecklingen av shop-in-shop i service- och trafikbutiker har alla bidragit till den höga tillväxten. Överlag har också kvalitén förbättrats, vilket bland annat har inneburit fler positiva omdömen. Tendensen med kraftiga ökningar för fastfood är genomgående i hela Europas restaurangnäring.

De sex grossisterna med fullsortiment har även undersökts av Delfi Fastfoodguide och de står för cirka två tredjedelar av leveranserna till restaurangmarknaden. Omsättningen 2016 uppgick till drygt 26 miljarder SEK, vilket betyder en ökning med 4,4 procent.

Delfi Fastfoodguide 2017 finns att beställa nu för omgående leverans.