Så utvecklas den svenska dryckesmarknaden

Taggar: ,

Den årliga skattningen av den svenska dryckesmarknaden, som Delfi Marknadspartner gör på uppdrag av Sveriges Bryggerier, är nu klar. Störst procentuell volymtillväxt 2016 har alkoholfri öl samt energidrycker.

Konsumtionen av alkoholfri öl gick från knappt 6,5 miljoner liter 2015 till 8,3 miljoner liter 2016, en ökning med 28 procent. Uppgången för energidrycker som har varit stadig de senaste åren fortsätter också. Konsumtionen ökade med 17 procent under 2016, från drygt 41 till drygt 48 miljoner liter, vilket motsvarar 4,8 liter per person och år.
I vattensegmentet ökar försäljningen av stilla vatten med nio procent under 2016, medan det kolsyrade vattnet ökade med knappt en procent till drygt 211 miljoner liter. Totalt konsumerades 22,6 miljoner liter stilla vatten, vilket utgör knappt tio procent av den totala konsumtionen av bryggeriernas vatten.
Fler siffror från Delfis totalmarknadsskattning presenteras på Sveriges bryggeriers hemsida. Om ni har några frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss på Delfi